İş Etiği Kuralları Prosedürü

Aidata Bilişim Kurumsal İnsan Kaynakları

Bu prosedür; çalışanların işlerini etik bir şekilde yapması için gereken taahhütlerin belirtilmesi ve Aidata Bilişim Kurumsal A.Ş. genel ilkelerini ve politikalarını bir araya getirmeyi hedefler.

İŞ ETİĞİ KURALLARI PROSEDÜRÜ

Doküman No İK.PR.03
Yayın Tarihi 04.04.2025
Rev. Tarihi/No 00.00.00 - 00

AMAÇ

Bu prosedür; çalışanların işlerini etik bir şekilde yapması için gereken taahhütlerin belirtilmesi ve Aidata Bilişim Kurumsal A.Ş. (“Şirket”) genel ilkelerini ve politikalarını bir araya getirmeyi hedefler. Bu prosedürde belirtilen liste, eksiksiz olarak yorumlanmalı ve daha ayrıntılı kurallar, konuya özel ilke ve politikalarla destekleneceği göz önünde bulundurulmalıdır.

KAPSAM

Aidata Bilişim Kurumsal Tic. Ve San. A.Ş. olarak Şirket ve çalışanları ile Şirket’in mal veya hizmet temini ilişkisi içerisinde bulunduğu tüm kişi, kurum ve kuruluşları (Tedarikçiler) ve çalışanlarını kapsar.

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

  • Üst Yönetim: Bu prosedürün, Şirket’in tüm birimleri tarafından uygulanması ve takip edilmesinin sağlanmasından sorumludur.
  • İnsan Kaynakları Birimi: Yeni başlayan her çalışana davranış kuralları ile ilgili bilgilendirmenin yapılmasını, prosedürün tebliğ edilerek imzalı bir kopyasının personel dosyasında saklanmasını sağlamaktan sorumludur.
  • Etik ve Uyum Yetkilisi: Şirketin etik ihlallerini değerlendirmekten ve üst yönetime raporlamaktan sorumludur.
  • Tüm Bordrolu Çalışanlar ve İş Ortakları: İlgili politika ve prosedürler, şirketimiz bünyesindeki tüm iş süreçlerinde ve ilişkilerde nasıl hareket edilmesi ve tüm çalışanların işlerini nasıl yapması gerektiği konusundaki etik kuralları detaylı olarak belirlemiştir. Bukurallara uyum tüm çalışanların ve iş ortaklarının asli sorumluluğudur. Bu doğrultuda tüm şirket çalışanlarımızın;
    • Davranış (İş Etiği) Kurallarını okuma, içinde yer alan kural, ilke ve değerleri bilme, anlama, içselleştirme ve bunlara uygun hareket etme,
    • Şirket için geçerli olan genel ve işleri ile ilgili spesifik politika ve prosedürleri öğrenme,
    • Kendisi veya başkaları ile ilgili potansiyel ihlaller konusunda yöneticisine ve İnsan Kaynakları Birimi’ne danışma,
    • Kendisinin veya başkalarının olası ihlallerini ivedilikle rapor etme,
    • Etik soruşturmalarda Disiplin Kurulu ile işbirliği içinde bulunma, soruşturma ile ilgili bilgileri gizli tutma sorumluluğu bulunmaktadır.
  • Yöneticiler: Şirketimiz yöneticilerinin, çalışanlar için tanımlanmış olan sorumlulukların ötesinde ek sorumlulukları da bulunmaktadır. Buna göre;
    • Etik kuralları destekleyen bir şirket kültürünün ve çalışma ortamının oluşturulmasını ve sürdürülmesini sağlamaktan,
    • Etik kuralların uygulanmasında davranışlarıyla örnek olmaktan, çalışanlarını etik kurallar konusunda eğitmekten,
    • Etik kurallarla ilgili soru, şikâyet ve bildirimlerini iletmeleri konusunda çalışanlarını desteklemekten,
    • Kendisine danışıldığında yapılması gerekenler konusunda yol göstermek, iletilen tüm bildirimleri dikkate almak ve gerekli gördüğünde üst yönetime en kısa sürede iletmekten sorumludur.

UYGULAMA

4.1. GENEL KURALLAR

Şirket, Fırsat Eşitliği ilkesini benimsemiş ve çeşitliliğe büyük değer veren bir işverendir. Şirket’te işbirliği ve fırsat kültürü üzerine kurulmuş bir iş kültürü bulunmakta, ayrımcılık ve tacize yönelik davranışlara sıfır tolerans gösterilmektedir. Buna göre;
  • Şirketimiz bünyesindeki tüm iş süreçlerinde ve ilişkilerde doğruluk ve dürüstlükle hareket edilmesi öncelikli değerlerimiz arasındadır.
  • Bir belgede hiçbir zaman tahrifat yapılamaz. Herhangi bir işlemin gerçek niteliği ve hiçbir zaman bozulmaması esastır. Çalışanlar, kurum için herhangi bir belge hazırlarken dikkatli olmaya özen göstermelidir. İşlemleri bilerek yanlış beyan etmek, usulsüz kaydetmek ya da kurum kayıtlarını tahrif etmek etik davranış kuralların ihlali anlamına gelmektedir.
Aidata çalışanları;
  • Şahsen karşılamaları gereken giderleri şirkete ödetmemelidir.
  • Hizmet akdi yapıldığı sırada gerçeğe uygun olmayan bilgi ve belge vererek şirketi yanıltmamalıdır.
  • Şirket dışında, Aidata ile ilgili olsun ya da olmasın, yüz kızartıcı suç ile muhatap olduklarında derhal ilgili kişilere bu durumla ilgili gerekli bilgileri vermelidir.
  • Politik görüşleri bireysel olduğundan, kendi görüşlerini hiçbir şekilde şirket görüşleri olarak yansıtmamalı veya bu izlenimi vermemelidirler. Şirkete ait hiçbir aracı, gereci siyasi amaçlı faaliyetlerde kullanmamalıdır.
  • Özel çıkar karşılığı görevlerini veya yetkilerini kötüye kullanmamalıdır. Kendilerine ya da diğer kişilere doğrudan-dolaylı olarak özel çıkar karşılığı ve haksız yere yarar sağlamamalı, gerçek veya tüzel kişilere yarar sağlama vaadinde bulunmamalıdır.
  • Şirket müşterilerinden piyasa fiyatının altında bir fiyata ürün satın almamalı veya taksit, senet ve benzeri mali yükümlülükler altına girmemelidir.
  • Yasal sorumluluklarının yanı sıra, müşterilerimize, çalışanlara, hissedarlarımıza, tedarikçi ve iş ortaklarımıza, rakiplerimize, topluma, insanlığa ve şirketimize karşı aşağıda sıralanan sorumlulukları yerine getirmeye özen göstermelidir. Buna göre çalışanlar;
    • Müşteri memnuniyeti odaklı, müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine en kısa zamanda, en doğru şekilde cevap veren bir anlayış ile çalışmalıdır. Hizmetlerimizi, zamanında ve söz verdiğimiz koşullarda sunmalı, müşterilerimize saygı, onur, adalet, eşitlik ve nezaket kuralları çerçevesinde yaklaşmalıdır.
    • Kendilerine bağlı çalışanların özlük haklarının tam ve doğru biçimde kullanılmasını sağlamalıdır. Çalışanlara dürüst ve adil yaklaşmalı, ayrımcı olmayan, güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı taahhüt edip, iş hayatı ile özel hayat arasındaki dengeyi gözetmelidir.
    • Gereksiz ya da yönetilemez riskleri almaktan kaçınarak, sürdürülebilir karlılığı amaçlamalıdır.
    • Finansal disiplin ve hesap verebilirlik çerçevesinde hareket etmeli, şirketimizin kaynak ve varlıkları ile çalışma zamanımızı verimlilik ve tasarruf bilinci ile yönetmelidir.
    • Rekabet gücümüzü arttırmaya ve büyüme potansiyeli olan ve bağlanan kaynağa en yüksek getiriyi sağlayacak alanlarda yatırım yapmaya özen göstermelidir.
    • Kamuya yaptığımız açıklamalarda ve hissedarlarımıza; mali tablolarımız, stratejilerimiz, yatırımlarımız ve risk profilimiz ile ilgili zamanında, doğru, tam ve anlaşılabilir bilgi vermelidir.
    • Tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza karşı adil ve saygılı davranmalı, yükümlülüklerimizi zamanında yerine getirebilmek için gerekli özeni göstermelidir. İş yaptığımız kişi ve kuruluşlar ile iş ortaklarımızın gizli bilgilerini özenle korumalıdır.
    • Sadece yasal ve etik alanlarda rekabet etmek, haksız rekabetten kaçınmalıdır.
    • Müşteri elde etmek amacıyla diğer firmaların faaliyetleri, hizmetleri ve mali güçleri hakkında kötüleyici, yanıltıcı ve yanlış beyanlarda bulunulmamalıdır.
    • Toplum ahlakını zedeleyen, çevreye ve topluma zarar verenlerle çalışmamalıdır.

4.2. KANUN VE YASAL DÜZENLEMELERE UYUM

Çalışanlar, tüm geçerli yasalara, yasal düzenleyici kurum ve kuruluşların koyduğu kural ve yönetmeliklere uyarlar. Tüm faaliyet ve işlemler T.C. yasaları çerçevesinde yürütülür, yasal düzenleyici kurum ve kuruluşlara doğru, tam ve anlaşılabilir bilgiler zamanında sunulur. Tüm faaliyet ve işlemler yürütülürken, her türlü kamu kurum ve kuruluşu, idari oluşum, sivil toplum örgütü ve siyasi partilere herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın eşit mesafede yer alınır ve bu sorumluluk bilinci ile yükümlülükler yerine getirilir.

4.3. ÖZEL HAYATA İLİŞKİN KURALLAR

Aidata çalışanları;
  • Çalışma ve özel hayatlarında şirket hakkında olumsuz kanaat yaratmayacak ve toplum kurallarına aykırı düşmeyecek bir yaşam tarzı benimsemek zorundadırlar.
  • Gelir kaynaklarına uygun bir yaşam standartı sağlamaya özen göstermek zorundadırlar. Ait olunan sosyal statüyle veya sahip olunan ekonomik güçle bağdaşmayacak tutar ve içerikte harcama yaparak borçlanmazlar.
  • Mevcut görevlerinden yararlanarak; şahsen, aileleri veya yakınları vasıtası ile iş münasebetinde bulunulan kişi ve kuruluşlardan kişisel çıkar sağlayamazlar. Şirketimiz dışında ek bir finansal çıkara dayalı iş aktivitesinde bulunamazlar. Kurumsal kimliğimizi kişisel fayda sağlamak amacıyla kullanamazlar. Potansiyel çıkar çatışması durumunda üst yönetime danışılması esastır.

4.4. AYRIMCILIK

Fırsat eşitliği gereğince tüm çalışanlar, ırk, renk, din, mezhep, cinsiyet, milliyet, yaş, cinsel eğilim veya engellilik üzerine kurulu herhangi bir ayrımcılığa veya tacize maruz kalmadan verilen kararlar doğrultusunda çalışırlar.

4.5. TACİZ VE SUİSTİMAL

Taciz; küçük düşürücü veya şevk kırıcı davranışlara sürekli ve bıktırıcı bir şekilde maruz kalmak olarak tanımlanır ve bunlarla sınırlı olmamakla birlikte fiziksel, cinsel ve psikolojik taciz veya suiistimali de içerir.
Şirket, fiziksel ya da sözlü tacize tolerans göstermez. Çalışanlara saygı ve haysiyetle davranılacak; kötü niyetli ve saldırgan bir çalışma ortamı yaratan, istenmeyen işyeri davranışlarına yer verilmeyecektir.

4.6. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

Şirket bütün çalışanlar için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için tüm çabayı gösterecektir.

4.7. KURUMSAL YÖNETİM

Şirket, operasyonlarını uluslararası platformda kabul edilen doğru şirket yönetimi ilkelerine göre gerçekleştirmek için elinden geleni yapar.

4.8. ÇIKAR ÇATIŞMASI

Tüm Şirket çalışanlarının objektiflik ve profesyonelliğe dayalı yüksek iş ahlakı/etiği standartlarına bağlı olmaları ve Şirket adına başka kişilerle çalışırken ya da iş yaparken potansiyel, fiili görünürde ya da muhtemel çıkar çatışmalarından uzak durmaları beklenmektedir. Şirket çalışanları, konumlarını kötüye kullanarak kendileri veya başkaları için kazanç elde etmeyeceklerdir.

4.9. GİZLİLİK VE ŞİRKET BİLGİLERİNİN KORUNMASI

  • Şirket çalışanları, şirket, müşterileri veya tedarikçilerine ait bilgilerin gizliliğini korumakla yükümlüdür. Tüm çalışanlar, bilgi ve belge istemeye yetkili kişi ve mercilere yasal olarak verilmesi gereken bilgi ve belgeler dışında, müşterilere ilişkin her türlü bilgi ve belgeleri gizli tutmak ve özenle saklamak zorundadır.
  • Şirketimize ait rekabet açısından dezavantaj yaratabilecek bilgiler, ticari sırlar, henüz kamuya açıklanmamış mali ve diğer bilgiler, personel özlük haklarına ait bilgiler ve üçüncü şahıslarla akdedilen “Gizlilik Anlaşmaları” çerçevesindeki bilgiler gizli ve özel bilgilerdir.
  • Şirketimiz çalışanlarının gizli ve özel bilgilerin korunmasına özen göstermesi, bu bilgileri sadece şirket amaçları doğrultusunda kullanması ve sadece belirlenen yetkiler dâhilinde ilgili kişiler ile paylaşması gereklidir. Bu bilgiler ile herhangi bir ticari kazanım elde etmek kesinlikle kabul edilemez. Çalışanlarımızın şirketimizden ayrılırken de görevleri nedeniyle haiz olduğumuz gizli bilgi ve belgeler ile proje, yönetmelik vb. çalışmaları dışarı çıkarması kabul edilemez.
  • Çalışanlar, birkaç dakikalığına yerlerinden ayrılmış olsalar bile, hiçbir bilgi, belge, dosya, bilgisayar çıktısı ve benzerini, masa üzerinde, yetkisiz kişilerin eline geçecek şekilde sahipsiz bırakmamaya özen göstermelidir.
  • Çalışanlar, Aidata BT sisteminin, telefon ve diğer ofis ekipmanlarının sadece yetkili kişiler tarafından kullanılmasını sağlamalıdır. Birkaç dakikalığına yerlerinden ayrılmış olsalar bile, giriş şifrelerini her zaman etkin bir şekilde korumak durumundadırlar.
  • Çalışanlar, yok edilmesi gereken gizli belgelerin tekrar okunabilir hale getirilemeyecek şekilde imha edilmesini sağlamalıdır.
  • Çalışanlar, şirkete veya müşterilerine zarar verebilecek bilgileri içeren konuları, müşterilerin bulunduğu alanlarda konuşmamalıdır.
  • Şirkete ait bilgiler (prosedürler, talimatlar, iş yöntemleri, ürünlere ait pazarlama dışındaki özel bilgiler vb.) ve şirket içi yazışmalar şirket dışındaki kişiler ile paylaşılamaz. Bunların şirket dışına çıkartılması veya elektronik ortamda aktarılması yasaktır. Yukarıda belirtilen türde bilgileri vermeyi gerektirecek (destek hizmeti alınması söz konusu olacak taraflarla yapılacak gizlilik anlaşmaları kapsamında olanlar dâhil) durumlarda üst yönetimin görüşü alınır.
  • Şirket çalışanları, üst yönetimin izni olmaksızın yayın organlarına veya bunlarla ilişkili kimselere şirket ve şirketin stratejileri, çalışma prensipleri ve sır sayılan konularda yazı, demeç ve bilgi veremezler.
  • Şirket çalışanları, sosyal veya özel toplantılarda, şirketin durumu veya müşterilerin mali durumlarını konu alan tartışmalara katılmaktan kaçınırlar.

4.10. İŞ DÜRÜSTLÜĞÜ

Şirket; mesleki veya mali çıkar elde etmek için doğrudan veya dolaylı olarak rüşvet ve benzeri maddi menfaatler vermez ve almaz. Hiçbir çalışan, rüşvet mahiyetinde veya rüşvet anlamına gelebilecek ödeme veya armağan teklif etmemeli, almamalı ve vermemelidir. Rüşvet teklifleri ve talepleri derhal reddedilmeli ve üst yönetime bildirilmelidir.

Şirket çalışanları yolsuzluk, hırsızlık, zimmete para geçirme, herhangi bir mülkün zimmete geçirilmesi veya suistimal içeren hiçbir eyleme karışmayacak ve bu eylemler içerisinde yer almayacaktır. Yolsuzluk ve dolandırıcılık, yalnızca şirket için değil; üçüncü taraflar için de ağır sonuçlar doğuran bir eylemdir.

4.11. İŞTEN AYRILANLARIN AİDATA İLE İŞ İLİŞKİSİ KURMASI

Görevinden ayrıldıktan sonra şirket kurarak veya bir şirkete ortak olarak Aidata ile iş yapmak isteyen çalışanlar, iş yapma sürecinin öncesinde veya sonrasında şirketimizin menfaatlerine dikkat edilerek hareket edilmesi ve muhtemel çıkar çatışmalarına izin verilmemesini sağlamalıdır. Bu tür bir durumda, herhangi bir iş ilişkisi kurulmadan önce, Genel Müdür ve gerektiği durumlarda Yönetim Kurulu onayının alınması gerekmektedir.

4.12. İŞ ORTAKLARI İLE İLİŞKİLER

Şirket, davranış kurallarının kendi davranış kurallarına uymadığını bildiği organizasyonlarla iş/işbirliği yapmaz.

Şirket müşterileri, taşeronları veya tedarikçileri ve şirketin ticari ilişki içerisinde bulunduğu diğer kişi ve/veya kuruluşlarla özel iş ilişkisine girilemez, kişisel amaçlı borç para ve/veya mal/hizmet alınamaz ve şirketin ticari ilişki içerisinde bulunduğu diğer kişi ve/veya kuruluşlara ödünç para ve/veya mal/hizmet verilemez.

Müşterilerle ilişkilerde şu hususlar dikkate alınır; müşteri lehine bile olsa, müşteri bilgisi olmaksızın bir işlem yapılamaz ve şirket lehine olsa dahi, müşteri zaaflarından yararlanılamaz ve müşteriye eksik ya da yanlış bilgi vererek kar amacı güdülemez.

Şirket personeli, şirketin ticari ilişki içerisinde bulunduğu diğer kişi ve/veya kuruluşlardan hediye talep edemez, imada bulunamaz; şirketleri yükümlülük altına sokacak hiçbir hediye, para, çek, mülk, bedava tatil, özel indirimler vb. kabul edemez. Şirket ile iş ilişkisi olan hiçbir kişi veya kuruluştan kişisel yardım, bağış kabul edilemez.

Başka kişilerin vergiden kaçırma çabalarına hiçbir zaman izin verilemez. Bu yüzden ödemeler, genelde sadece mal ve hizmetleri sağlayan kişi ya da firmaya yapılmalıdır. Tedarikçi, yasal olarak ödemelerin başka bir tüzel kişiye yapılmasını istemediği ya da alacak hesaplarını başka bir tüzel kişiye satmadığı sürece, ödemeler tedarikçiye yapılmalıdır.

4.13. GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Çalışanların yetkilerini, kendi ve/veya yakınları menfaatine ve kendisinden beklenilen özen dışında kullanarak şirkete zarar vermesi kabul edilemez.

Çalışanlar şirketin satınalma ve satış faaliyetleri ile taraf olduğu tüm işlemler ve sözleşmelerden doğrudan ya da dolaylı olarak kişisel kazanç elde edemez.

Çalışanlar ahlaka, kanuna ve şirket disiplinine aykırı fiil ve davranışlarda bulunamaz.

4.14. KAYNAKLARIN KULLANIMI

Şirket adına yapılacak kaynak kullanımlarında, şirket çıkarları dikkate alınır.

Şirket çıkarı olmaksızın her ne isim altında ve her kim adına ve yararına olursa olsun şirket varlıkları, olanakları ve personeli şirket dışında kullanılamaz.

Kaynakların şirket menfaatine doğru kullanımı, zamanın doğru kullanımını da gerektirir. İş saatleri içinde şirket çalışanları zamanı iyi kullanır, iş saatleri içinde özel işlerine zaman ayırmaz. Yöneticiler çalışanları şahsi işleri için görevlendiremez.

Çalışma saatleri içinde özel ziyaretçi kabul edilmemesi esastır. Çalışanların zorunlu ziyaretçiler için görüşmelerin ziyaret konusu ile bağlantılı olarak ve iş akışını engellemeyecek şekilde makul bir sürede tamamlamaları gerekmektedir.

4.15. HEDİYE KABUL ETME VE VERME POLİTİKASI

Çalışanların tarafsızlıklarını, kararlarını ve davranışlarını etkileyebilecek hediye ya da menfaat kabul etmemesi, 3. kişi ve kuruluşlara bu tarz etkiler yaratabilecek hediye ve menfaat sağlama yönünde girişimde bulunmaması esastır. Bu politikanın uygulama esaslarına ilişkin ilkeler aşağıda yer almaktadır:

Şirket çalışanlarının, görev yaparken tarafsızlıklarını, performanslarını, karar almalarını etkileyen veya etkileme ihtimali bulunan, ekonomik değeri olan ya da olmayan her türlü menfaat ve hediyeyi alması yasaktır. Bu kapsama giren bir hediye teklif edilmesi ya da verilmesi durumunda çalışan bağlı bulunduğu tüm yöneticileri bilgilendirmekle yükümlüdür.

Ticari gelenek, örf ve adetlere uygun şekilde özel günlerde verilen hediyeler dışında, bir usulsüzlüğün varlığı izlenimini yaratan, bağımlılık ilişkisine neden olabilecek ya da öyle algılanabilecek herhangi bir hediye kabul ve teklif edilemez.

Denetim otoritelerine, müşterilere, tedarikçilere ve diğer kişilere özel günlerde (bayram, yılbaşı) verilecek hediyelerin ölçülü olmasına özen gösterilir.

Tedarikçilerden, bayilerden, müşterilerden veya üçüncü kişilerden uygunsuz olarak algılanabilecek, hiçbir indirim ya da menfaat talep edilemez, üçüncü kişilere teklif edilemez, teklif edildiğinde kabul edilemez.

Zımnen veya açıkça bir karşılığa bağlanan hediye veya menfaatlerin alınması yasaktır.

Rüşvet ve/veya komisyon almak, vermek veya teklif etmek hiçbir şart altında kabul edilemez.

Çalışanların; alt işverenlerden, tedarikçilerden, rakiplerden veya müşterilerden karşılıksız veya ödünç niteliğinde para kabul etmesi, seyahat giderlerini, etkinlik harcamalarını ve benzeri ödemeleri karşılatması yasaktır. 3. taraflarla yapılan sözleşmelere bağlanmış durumlar istisnadır.

4.16. TEMSİL VE AĞIRLAMA

Tüm müşteri ve tedarikçilerinin, çalışanları sosyal bir etkinliğe davet etmeleri durumunda bu davetlerin kabulü, doğrudan iş ile ilgili olmaları koşulu ile mümkündür. Söz konusu sosyal etkinliklere örnek olarak; tedarikçinin veya müşterinin işyerinden/işyerine ulaşım sağlanması, müşteri veya tedarikçinin bulunduğu lokasyonda iş amaçlı yapılan konaklama ve yemek harcamaları, sportif, sosyal ve kültürel aktiviteler verilebilir.

4.17. BASIN VE MEDYA İLE İLİŞKİLER

Şirket’in basın sözcüsü Genel Müdür’dür. Herhangi bir basın/yayın kuruluşuna demeç vermek, mülakat yapmak, seminer-konferans vb. yerlere konuşmacı olarak katılmak Genel Müdür’ün önceden yazılı onayına bağlıdır. Bu faaliyetlerden hiçbir şekilde kişisel kazanç elde edilemez.

İnternet üzerinde erişilebilir kanallarda, sosyal medyada, yazılı ve sözlü basında ve diğer halka açık mecralarda aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda hareket edilir:

Şirketimizin unvan ve bilgilerini doğru bir şekilde yazmak.

Şirketimiz ile ilgili doğru bilgi vermek.

Şirketimiz ile ilgili kötü, yanıltıcı, yanlış, karalayıcı vb olumsuz bilgi vermemek, paylaşımda bulunmamak.

4.18. ETİK KOMİTESİ

Aidata Bilişim Kurumsal A.Ş. Etik Komitesi, Şirket içinde ve paydaşlarla etik kültürün sürdürülmesi, uygulama standartlarının oluşturulması ve oluşabilecek önemli uygunsuzlukların çözümlenmesine çalışır. Etik Komite aşağıdaki kişilerden oluşur.
  • Y.K. Üyesi – Genel Müdür
  • Genel Müdür Yardımcısı – İdari
  • BSCI Yönetim Temsilcisi
  • Etik ve Uyum Yetkilisi –İK Yetkilisi

4.19. ETİK KURALLAR VE ÇALIŞMA İLKELERİNE AYKIRILIĞIN İLETİŞİMİ

Aidata Bilişim Kurumsal Tic. Ve San. A.Ş., mevzuata ve etik kurallara aykırılıkların bireysel, kurumsal ve toplumsal çıkarlara zarar verdiğini bilir ve bu gibi durumların bildirilmesi için güvenli iletişim kanalları sunar.

Aidata çalışanları ve paydaşları Etik Kurallar ve Çalışma İlkeleri’ne ve legal politikalara aykırılıkları, şüpheli durumları [email protected] adresine bildirebilirler. [email protected] Etik Hat erişim sadece Etik Komitesi üyelerine açık olup bu hatta yapılan tüm bildirimler gizli tutulur.

Dürüstlük ve sorumlulukla yapılan tüm bildirimler hassasiyetle dikkate alınır. Açık kimlikle bildirimde bulunan kişilerin bilgileri gizli tutulur ve her türlü olası misillemeye karşı korunurlar.

Etik ve Uyum Yetkilisi Tuğba AYDOĞAN
BSCI Yönetim Temsilcisi Anıl Burak YILDIZ
Genel Müdür – Y.K. Üyesi Mustafa EMEK


Aidata Bilişim Kurumsal
Hafta içi 08:30-18:00 saatleri arasında bize ulaşabilirsiniz.
Genel Müdürlük
Çekmeköy Kışla Caddessi No.52
İstanbul
[TEL] (216) 465-7070
[FAX] (216) 465-7272
Bölge Müdürlüğü
Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi 2138 Sokak
Murat İş Merkezi 5/9
Ankara
[TEL] (312) 472-2726
[FAX] (312) 472-0702
[email protected]
Gluten-free website.
We don't use cookies to track visitors by any means.
2024 Aidata Bilişim Kurumsal